Mam jednu otazku, zavara niekto maso v tlakovom hrnci? (cital som, ze je potrebna teplota aspon 115C na zabitie bakterii v mase).
Ak ano - ake pohare pouzivate a ake vicka? Tie klasicke ako zavaranie vo vodnom kupely ?
Teoreticky som rozmyslal, ze nepotrebujem 20l tlakovy hrniec, ak sa mi do 8-10l zmestia 3x720ml pohare ( popripade mensie), kedze by sa to sterilizovalo len raz a len 75 minut, tj. da sa to vcelku rychlo porobit a nemusim kupovat maso na kyble..
Ale jediny zadrhel, neviem ci nepotrebujem specialne pohare, niekto na nete pisal ze ano, ale neviem ake.. Kazdopadne 8-10l by sa lepsie skladoval a dal by sa pouzit aj na ine ako zavaranie (predsa len, varit v 20l hrnci na obed, to je trosku neprakticke
![Big Grin](https://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif)
)
Ma niekto 8-10l tlakovy hrniec? Zmestia sa tam 3x720ml pohare ? Teoreticky som to pocital, a vysku potrebujem aspon 18cm (no idealne 20) a priemer cca minimalne 22cm, ale idealne viac, aby sa seba nedodykali, cize mozno ten 8l nestaci a 10l bude len tak tak..
(podla vypoctov, 3,1415 * (12,5^2) * 20 = 9 817,1875 [pi*r^2*v] ak to mam spravne, tak potrebujem 25cm priemer a 20cm vysku, to je 10l hrniec a bude to natesno. (no aj tak si myslim, ze 7dcl pohare su obrovske na jedlo na 1 osobu, to su dva plnohodnotne obedy, cize >600gramov masa, cize 370ml(?) pohare by mozno boli idealne, zmestili by sa tam jednoduchsie.