Zavrieť

Porady

Múka

Pšeničná múka celozrnná

Vyraba z pšenice potravinárskej letnej /Triticum aestivum/. V príprave na mletie prejde obilné zrnko čistiacim, mechanickým procesom a to tak, že sa najskôr sa vytriedia a oddelia všetky častice (kamienky, prach, väčšie a menšie zrná). Následne sa zrná posunú do odieračky, ktorá v točivom procese vrhá zrná proti otvorom v dierovanom site. Takto sa povrch zrna mechanicky obrúsi. Týmto sa odstránia a odsajú z povrchu všetky časti, prípadne pozostatky reziduí z ošetrovania pšenice počas rastu. Po tomto procese sa celé zrno zomelie na múku.

PS: Aké mate skusenosti z použitím celozrnnéj múky v domacností ?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    nela88 je offline (nepripojený) nela88

    nela88
    A teraz vážne. Používam špaldovú celozrnnú. Dcéra má problémy so žalúdkom a túto múku jej doporučili. A ona hovorí, že jej je ľahšia na žalúdok.Inak je sýtejšia,ale to podľa mňa.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.