dari1
ako zmiznú z kapra kosti by ma tiež veľmi zaujímalo, nemáte náhodou niekto recept na "zavináče" na malé ryby, v doterajších receptoch som to nenašla... diky
Mám dobrý recept. Všetko sa musí presne vážiť,inak sa ti z rýb urobí kaša!
Zavináče:
1/4 l 8 % octu
1/4 l vody
6 dkg soli.
Zaliať očistené ryby na 5 -7 dni odležať do chladničky. Potom z nich vytiahnuť kosti. Do každej dať cibuľu a na kocky pokrájanú mrkvu. Zavinúť do filetov. Zaliať
druhým nálevom.
1 dcl octu
4 dcl vody
1 dkg soli
koreniny podľa chuti.( bobkový list, nové korenie,....)
Ja ti zavináče naukladám do malého vedierka, aby sa dal uzavrieť a do chladničky. Toto je už na tebe koľko, si to necháš v chladničke. Ja to mám tak 7 dní. Nálev si treba prepočítať podľa toho, koľko je rýb.
Sú super,ako z obchodu.
![Stick Out Tongue](https://www.porada.sk/images/smilies/tongue.gif)
![Big Grin](https://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif)