Hovorím tomu: profesionálna deformácia keďže doma varím to isté čo v robote. Ale veď ja to jesť nemusím a rodine to chutí!
![Big Grin](https://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif)
Kässespätzle - halušky so syrom
základný recept: 500g múky, 4 vajcia, 1/4 až 1/2 litra vody, trošku soli.
Všetko spolu zmiešame, miešame dovtedy kým nie je cesto hladké a nevypúšťa bublinky. Cesto necháme chvíľu odpočívať a medzitým si pripravíme opraženú cibuľu na masle. Na asi 150 g masla opražíme na plátky nakrájané dve veľké cibule pekne do zlatista.
Do vriacej osolenej vody robíme halušky.
Do maslom vymastenej misy z jenského skla dáme vrstvu halušiek, nato vrstvu strúhaného syra, nato vrstvu halušiek, znova riadna vrstva strúhaného syra a nato halušky. Celé to zalejeme opraženou cibuľkou na masle a prikryjeme. Misu dáme ešte asi na 15-20 minút do vyhriatej rúry aby sa syr roztavil a podávame. Výhodou je, že ak vám zostane niečo od obeda, dá sa to i k večeri ohriať, nechať trošku pripiecť na panvici pekne do zlatohneda. Ako prílohu nečakajte nič kyslé, mali sme k tomu jablkové pyré. Neuveríte ale chutilo to! Je to národné jedlo Vorarlbergu.
Ak to niektorá z vás vyskúša, dajte vedieť ako chutilo. Dobrú chuť.
No a zajtra bude: pečená hus, knedľa a kapusta.