So surovinami je to horsie, nedaju sa kupit. Do misky dame najkor urdu s mletymi zavarenymi feferonmi. Urda- syr, ktory ziskame zo srvatky pomalym varenim do 95*C, kym sa nevyzraza. Mozeme si pomoct troskou octu. Potom nechame pomaly vychladnut a scedime cez utierku, pridame zavarane mlete cervene dlhe feferony v troche soli a polovicu smotany. pomaly privedieme k varu, nechame vychladnut. Namiesto feferonov davam niekedy korenie styroch farieb, ktore potciem kladivom na hrube kusky, ale feferony su lepsie a nadherne vonaju. Mlete feferony v doli dostat kupit, ale su priserne slane (20% soli) a nemaju tu vonu ako domaca vyroba. Urda by sa snad dala nahradit nejakym riedkym smotanovym syrom.
Pokracujeme, do misky sme dali urdu, polovicu smotany, nadrobno nasekanu cibulu a to najdolezitejsie - udeny olej. Ja ho ziskavam tak, ze ked vyrobim udeny syr, tak ho skladujem v oleji, aby nevyschol a prave toto je udeny olej, ktory silno vonia a chuti udeninou a syrom. Neviem, cim by sa dal nahradit, lebo toto je najpodstatnejsia zlozka, ktory doda dresingu uplne atypicku chut. Slo by kupit domaci ostiepok niekde na trhu a strcit na par tyzdnov do oleja. Prilozim foto, surovin je pouzitych malo, vyroba je rychla, dresingu staci malo, pretoze ma vyraznu chut.
[IMG]
![](http://www.porada.sk/picture.php?albumid=492&pictureid=6819)
[/IMG]