[QUOTE=alabut;1307419]Tu je ta potvora, z alkoholu, masla, cibule a cesneku vznikol ten mismas na vrchu. Druhykrat ho urobim inac, podla popisu niekde vzadu. Este ho skusim na vine a na pive, aby som zistil, ktora odroda alkoholu mu zapasuje. Zrejme by mu pasoval arak, ale neviem ho vyrobit.
Aj tak sa dá
Domácí rýžové víno
Ingredience:
500 g dobře proprané rýže, 150 g cukru, 3,5 l vody, 2 špetky tymiánu, zázvoru, pelyňku, muškátového květu, jeden celý muškátový oříšek,1 citrón, 80 g droždí
Postup přípravy: Přebranou a propláchnutou rýži dáme do čisté pětilitrové sklenice. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Přidáme koření, citrón nakrájený i s kůrou a kvásek z droždí. Necháme 6 týdnů kvasit a 1 týden uležet. Potom už na zdravíčko! Pozor, mělo by se pít chlazené, anebo když má 37 °C.