alabut
Tiez mi este ostava vypalit asi 150 l belovice. Ked ta dal dokopy s hruskami a mal dobry kvas, tak si vyhrala. Palenku nechaj odvetrat a dozriet, potom rob likery a zubrovku, este je drsna, aspon rok. :-)
Belovica je veru dobrá vec. Tiež sme mávali (ešte u otca), len už stromy vyschli. Ako som písala citrónový likér, becherovka a zubrovková tráva sa už lúhujú a zostatok je odložený na mätový likér, višňový likér a orechovicu. Odležaná už bude, ale nie rok, iba dovtedy, kým budú čerstvé suroviny. Tiež som robievala také likéry, ako tu uvádzaš - vajcový, kakaový, čokoládový a vrcholom bol karamelový (mňamka). Momentálne mám akési pomýlené chuťové poháriky, že na sladké nemôžem ani pozrieť. Aj toto teraz robím iba kvôli neveste, susede a kamarátkam, ktoré nemajú rady čistý alkohol.