co bolo vcera? francuzska cibulacka
nechce sa mi to rozpisovat, tak som nasiel recept najpodobnejsi mojemu, akurat namiesto oleja pouzivam kusok masla. Pripadne olivovy olej na tepelnu upravu. odporucam s domacimy krutonmi z tmaveho chleba (ja pouzivam taky domaci z pekarnicky co mame doma)
Strasna dobrota, vrele odporucam, je to velmi syte a vcera to nahradilo hlavne jedlo - obed.
Postup přípravy asi 2-3 porcí:
asi 4 větší cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a větší kolečka rozdělíme ještě na polovinu,
1-2 lžíce oleje rozpálíme v hrnci a cibuli na něm osmahneme,
1 kostku masového bujónu vhodíme
do1 l vody a necháme přejít varem, hotový vývar potom nalijeme na osmahnutou cibuli a vaříme do měkka,
solí
a pepřem ochutíme a nakonec do polévky přidáme
3-4 lžíce bílého vína (není nutné),
tvrdý sýr nastrouháme a hotovou polévku až talíři sýrem posypeme,
kostičky žemle nebo chleba osmažíme nasucho a také přidáme do talíře.