aha ho:
Keď robím plnku do kuraťa, používam chleba. Ak robím plnku varenú, tak rožky pokrájam na kolieska a na plechu upečiem do červena a až potom primiešam k cibuľke a pečienkam.
Robievam aj "vídeňskú" knedlu, používam ako prílohu ku kapuste a pečenému mäsu. Je to opražená cibuľka, petržlenová vňať, cesnak, opečené rožky /ale nám lepšie chutí chleba/, korenie, soľ, asi lyžica detskej krupice a zalejem vodou v ktorej som dobre rozšľahala vajíčko, tak aby sa voda spenila. Naplním do salámového sáčka a uvarím. Takúto knedlu robievam aj k omáčke a hovädziemu, ale vtedy pridám opražiť aj sušené hríby.
Keď použijem chleba, nemôže to byť taký ten drobivý, ale klasické vláčne cesto, ako býval voľakedy. U nás ho ešte pečú.