Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

Marína Pozri príspevok
Bingo. Aspoň myslím, že alabut to potvrdí, ohľadom receptov je totiž veľký tajnostkár.
Evi, nie je tajnostkár. Keď vloží recept, tak napíše, ale nie je to v albumoch. Treba hľadať, lebo recepty sú rôzne vložené. Ale tie jeho rozbehovky sú úžasné
1 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

jozka56 Pozri príspevok
Evi, nie je tajnostkár. Keď vloží recept, tak napíše, ale nie je to v albumoch. Treba hľadať, lebo recepty sú rôzne vložené. Ale tie jeho rozbehovky sú úžasné
Teda tak je to, budem hľadať podľa jeho príspevkov.
Myslela som si, že je, pretože v albumoch som sa ho pýtala, či fotky nepopíše a ...... zatiaľ nič.
0 0
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

Alabut nepopisuje, ani nehodnotí, treba hľadať.
0 0
2009 2009

2009 je offline (nepripojený) 2009

Alabut je v každom prípade výnimočný človek. Nech robí čokoľvek robí to s nadšením a dá do toho celého seba. Ak neodpovedá do albumov nemusí to znamenať nezáujem. Z vlastnej skúsenosti viem, že ak niečo pokašleš napr, v Firefoxe nemusíš vidieť skoro nič. Ja tam nevidím ani vaše avarty a ani fotky čo nemajú link priamo na net. Apropo teraz oslovujem priamo Alabusa. Skús teraz v lete pridať k strave čerstvú zeleninu. Akúkoľvek. Si adept na rakovinu hrubého čreva. Kvôli konzistencii jedál čo varíš. Žalúdok si asi prirodzene chrániš bylinkovými čajmi a nejakými likérmi alebo čo piješ ale hrubé črevo je potvora. Pá bežím už do práce.
P.s. Ja osobne zjem a ochutnám všetko čo sa nehýbe a viem, že ten čo ma ponúka to spravil. Aj sladké i keď v pečenej alebo varenej forme mi vyložene nechutí
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

jozka56 Pozri príspevok
Alabut je veľká šikuľka, ale nie často je tu na netíku. Keď príde, určite všetko vysvetlí A tá ryba, myslím, že je pangasius.
To bol aj môj tip.
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

Marína Pozri príspevok
Cathy, ani sa mi veriť nechce, že je to už 5 rokov, čo sa na porade piekli ťahané štrúdle. Dosť podrobne som postup opísala, neskúsiš? http://www.porada.sk/139864-post18.html
Asi sa cez víkend do toho pustím. Dám vedieť ako to dopadlo, ale veľmi si neverím.
0 0
calawen calawen

calawen je offline (nepripojený) calawen

špenátový prívarok s volským okom a zemiakmi
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

špenát je moja srdcovka
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

cathyc Pozri príspevok
Asi sa cez víkend do toho pustím. Dám vedieť ako to dopadlo, ale veľmi si neverím.
Cathy, skús, ak by sa ti predsa nevydarilo, prídeš o 20 Dg múky a jeden bielok, no čo. Ak píšem, že cesto má byť ako plastelína, myslím tým konzistenciu platelíny, keď z nej niečo tvoríš a od tepla rúk ti zmäkne. Urob ho ešte trošku mäkkšie. Z tohto množstva múky štrúdľu nebudeš mať takú veľkú ako má alabut, vyjde na veľký plech podkova. Ja do cesta preto dávam len bielok, lebo od žĺtka cesto vysychá. Cesto nemusíš dávať pod kastróliky, či misky, môžeš skúsiť tak, ako Anička http://www.porada.sk/142455-post31.html Pozri, ona zmaturovala na prvý šup http://www.porada.sk/140968-post23.html , určite sa aj tebe vydarí.
Aby som nezabudla, ihneď od stredu cesta ho vyťahuj na pavučinku, neskôr by to už ťažko išlo. Myslím to tak, že stred by si mala málo vytiahnutý, ďalej od stredu už by cesto bolo vytiahnuté.
Recept mám z českého časopisu Květy spred cca 25-30 rokov.
Naposledy upravil Marína : 01.06.10 at 08:29
1 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

dnes skromne, dochod daleko, langose s kecupom a struhanym udenym syrom alebo olomockymi syreckami, dnes bez slivovice, mliecko si dame a bylinkovy caj
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Dovarená večera, na zajtra možno aj obed.......polievka z hlávkového šalátu , kuracie prsia na smotane na kyslo , cestoviny- kolienka
0 0
renkama renkama

renkama je offline (nepripojený) renkama

dnes obed v reštaurácií,keďže je MDD
ja:zapekaná brokolica so šunkou a syrom (bola výýýýborná)
dcéra:palacinky s ovocím a šľahačkou
0 0
calawen calawen

calawen je offline (nepripojený) calawen

zajtra bude kurča (iba prsia) pečené vo fólii, príloha budú nejaké zemiačky a zeleninka...
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
28.05.2010 - Sviatočná hubová polievka, chilli con carne, dusená ryža
29.05.2010 - gulášček na Furmanských dňoch v Bánovciach nad Bebravou
31.05.2010 - Kuracie špízy
01.06.2010 - Strúčková polievka, moravské buchty
DSC00199.jpg  
IMG_3803.jpg  
sejmout.jpg  
DSC00200.jpg  
1/1
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Dnes boli zapekané cestoviny(vrtuľky) s brokolicou, paradajkami, 2 druhy syra, ..... tu je recept http://www.porada.sk/790320-post8.html Šampiňóny som nedávala. Z vývaru z brokolice bola polievka. Pridala som fazuľu v tomate, lúpanú pohánku a trochu liateho cesta.
IMG_3205.jpg  
IMG_3207.jpg  
1/1
0 0
Zdenka 0705 Zdenka 0705

Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

erzet Pozri príspevok
28.05.2010 - Sviatočná hubová polievka, chilli con carne, dusená ryža
29.05.2010 - gulášček na Furmanských dňoch v Bánovciach nad Bebravou
31.05.2010 - Kuracie špízy
01.06.2010 - Strúčková polievka, moravské buchty
....veru, veru....niet nad predvolebný gulášik
0 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

Knedlo, vepřo, zelí Už môžem, na krv som bola ráno, nebudú dôkazy už ma internista neprefacká
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

Kazu Pozri príspevok
Knedlo, vepřo, zelí Už môžem, na krv som bola ráno, nebudú dôkazy už ma internista neprefacká
Internistu sa neboj, je to cudzí človek a Ty si pre neho len číslo. Seba by si sa mala báť...teraz dobrú chuť a na večeru plnú misku surovej zeleninky.
0 0
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

U nás sa varí plnená paprika
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Bryndzové halušky s acidkom.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať