cathyc
Asi sa cez víkend do toho pustím. Dám vedieť ako to dopadlo, ale veľmi si neverím.
Cathy, skús, ak by sa ti predsa nevydarilo, prídeš o 20 Dg múky a jeden bielok, no čo.
![Wink](https://www.porada.sk/images/smilies/wink.gif)
![Stick Out Tongue](https://www.porada.sk/images/smilies/tongue.gif)
Ak píšem, že cesto má byť ako plastelína, myslím tým konzistenciu platelíny, keď z nej niečo tvoríš a od tepla rúk ti zmäkne. Urob ho ešte trošku mäkkšie. Z tohto množstva múky štrúdľu nebudeš mať takú veľkú ako má alabut, vyjde na veľký plech podkova. Ja do cesta preto dávam len bielok, lebo od žĺtka cesto vysychá. Cesto nemusíš dávať pod kastróliky, či misky, môžeš skúsiť tak, ako Anička
http://www.porada.sk/142455-post31.html Pozri, ona zmaturovala na prvý šup
http://www.porada.sk/140968-post23.html , určite sa aj tebe vydarí.
Aby som nezabudla, ihneď od stredu cesta ho vyťahuj na pavučinku, neskôr by to už ťažko išlo. Myslím to tak, že stred by si mala málo vytiahnutý, ďalej od stredu už by cesto bolo vytiahnuté.
Recept mám z českého časopisu Květy spred cca 25-30 rokov.