jozka56
Veď práve, zemiakové cesto neovládam
![Roll Eyes (Sarcastic)](https://www.porada.sk/images/smilies/rolleyes.gif)
ale chcem vedieť
![Smile](https://www.porada.sk/images/smilies/smile.gif)
nemám recept, ani segra
![Roll Eyes (Sarcastic)](https://www.porada.sk/images/smilies/rolleyes.gif)
Zemiakové cesto na pirohy, či šúľance :
1 kg zemiakov
400 g polohrubej múky
1 vajce
soľ
Zemiaky uvarené v šupke olúpeme a pretlačíme. Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto.
Niekedy pridávam do cesta aj viac múky ako káže recept, závisí to od zemiakov.
Podstatné je dosypávať toľko múky do cesta, aby sa nelepilo na ruky.
Týmto cestom môžme plniť pirohy sladké, slané...narobiť šúľance.
Cesto je uvarené vtedy, keď vypláva na povrch...ja aj tak ešte takú minútku - dve povarím naviac, keď už to pláva hore.
Istota je guľomet
![Big Grin](https://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif)
.