ZAJAC
1. zajac
2. slanina , ale prerastaná
4. DUBÁKY - nie " hríby" ....západňári vedia
5. paradajka , paprika , chilly paprika
6. koreniny- přiměřeně
POSTUP
Najprv si zajaca musíme zohnať , tento sa dá rôznymi spôsobmi :
a. zrazíme na ceste
b. pytliackym spôsobom
- strelíme
- ulovíme do oka
c. ukradneme
d. dostaneme darom
e. kúpime v hypersupermarkete ....ale to je len posledná , najkrajnejšia možnosť ....
Následný postup je jednoduchý .
Na oleji popražíme cibuľku so slaninou a chilly paprikou . Pridáme naporcované kúsky zajaca. Koreniny podľa chuti , osobne som dal len vegetu , soľ a mletú červenú papriku .
Podlejeme vodou a dusíme . Pozor však na možnosť , že zajac môže byť aj " starý kus " , tvrdšie mäso má a vtedy je potrebné niekedy aj škrtiť .
Nesmieme zabudnúť na neustále a pravidelné miešanie a samozrejme aj ochutnávanie ...
Keď je mäso mäkké , tak akurát , pridáme dubáky a ostatnú zeleninu . Necháme prebytočnú vodu odpariť , tak aby šťava mal takú hustešiu konzistenciu , môže sa aj troch kečupu pridať . Kto má rád , nie je problém aj zahustiť trochou múky .
PRÍLOHA
V podstate všetko - ryža , zemiaky , cestovina ...vrelo však doporučujem domáce nokerlíky - halušky .
Zeleninovo - uhorkový šalát by bol k tomu fajn ...
P.S.:
Na chalupe som si dal v nedeľu ...po hubačke prišiel vhod , deň predtým som si takto pripravil .