Keďže u nás dnes poniektorí cestujú, čo myslíte, že bude?
![Wink](https://www.porada.sk/images/smilies/wink.gif)
Rezne. Ja im hovorím šetriace, sú na oklamanie druhých, aj žalúdka. Tvária sa ako giganti, zaberú pol taniera a sú veľmi, veľmi chutné, šťavnaté a tým na cesty vhodné.
Karé alebo kuracie prsia osolíme, prípadne kto má rád, aj okoreníme, vyklepeme(prsia klepem cez mikroténový sáčok). Kávovou lyžičkou naberám kyslú smotanu, potriem jednu stranu rezňa, položím ho na strúhanku, nepritláčam, potriem druhú stranu rezňa, otočím. Napichnem vidličkou a zľahka prejdem cez cestíčko, oklepem, lebo sa vám ho naberie veľa. Chvilinku sprudka pečiem, ale ozaj len chvíľku, aby sa cestíčko z vrchu zapieklo a nenasakovalo olej. Stíšim plameň a pomaly dovyprážam z oboch strán. Musia sa piecť pomaly, aby sa prepieklo mäso. Ja vyprážam na panvici s prikrývkou, ktorá má otáčací ventil. Ten mám otočený tak, aby para unikala. V oleji mám hodených pár krúžkov mrkvy alebo špáratka, aby sa olej nepripálil. Rezne od oleja nechávam stiecť v nerezovom cedníku, ktorý mám vyložený papierovými obrúskami a tie stále vymieňam.
Ešte som zabudla na cestíčko. Je to vlastne piškóta. Cca na 3/4 kg mäsa vyšľaháme 4-5 bielka, zašľaháme do nich všetky žĺtka, osolíme, môžeme pridať grilovacie korenie alebo čierne korenie a pod. Zašľaháme 2-3 polievkové lyžice polohrubej múky. Má vyzerať ako piškótové cesto. Ak máte cestíčka málo, nie je problém dorobiť, je hotové raz-dva.
Keď som s tými rezňami pred rokmi začínala, správnu hustotu cestíčka som odhadovala tak, že som vypražila kúsok mäsa a ak cestíčko nasakovalo olej, pridala som ešte trochu múky.
Dobrú chuť.