tak dnes som sa podujal urobiť soljanku je to troška upraveny recept oproti klasickej ak by to chcel niekto skusiť davam recept a pripravu do placu : potrebujeme 0,5 kg hovedzieho,0,5 kg bravčoveho,0,5 kg udeneho 0,5 kg červenej kapusty,zelena paprika,paradajky,kysle uhorky,cibula,mleta červena paprika,sol podla chuti dalej bobkovy list,čierne korenie cele,paradajkovy pretlak,kysla smotana.
príprava: opražime cibulku pridame maso nakrajane na rezance orestujeme zasypeme červenou paprikou,pridame sol mlete čierne korenie podlejeme pridame cele čierne korenie,bobkovy list a nechame dusiť, medzitym si nakrajame kapustu a papriku a na sucho alebo s troškou oleja opekame na panvici ked je maso polomekke pridame opraženu kapustu s paprikou a varime uhorky si nakrajame na koliečka paradajky ako chceme. orestujeme cibulku pridame uhorky,paradajky chvilku podusime pridame paradajkovy pretlak zalejeme uhorkovym nalevom nechame zovrieť a zaprašime mukou nechame prevrieť a ak je maso jedle prilejeme to dochutime a povarime max.5 min.podavame s kyslou smotanou a chlebom alebo opečenými zemiakmi . a ešte rada pre tych ktorí to nepoznaju bobkovy list a cele korenie je dobre dať do platenneho sačku nie je problem z vyberanim kto chce nech skusi dobru chuť
![Stick Out Tongue](https://www.porada.sk/images/smilies/tongue.gif)
![Smile](https://www.porada.sk/images/smilies/smile.gif)