alabut
Kuwa, buchty opat tvrde, budu k huspenine, akurat ju varim. Aspon cviklova polievka so smotanou bola vynikajuca. :-)
Kto vie uvarit dobre "halaszle". Mam akusi rybu a dostal som chut a malokto ju vie dobre uvarit. Potrebujem dobry recept, vdaka.
Kto sa vie modlit, nech sa modli za pekne pocasie a moje zemiaky, v sobotu ich chcem vykopat, ale nie oriesky.
Ja robím takto ...
Indegrediencie :
Ryby - čím viac druhov , tým lepšie ...hlavy , chvosty , proste všetko , čo sa zostalo
Ryby - celé kusy
Paradajky
Paprika
Soľ , mleté čierne korenie , vegeta , cibuľa , červená mletá paprika , krémy z papriky ...tzv. Guyasz krém csipós ...
Postup :
Najprv dáme uvariť hlavy a zvyšok , až do úplného rozvarenia . Precedíme cez sitko , čím jemnejšie , tým lepšie , zbavíme od drobných kostičiek .
Dáme variť vodu , po zovretí pridáme presitkovanú zmes rýb , pridáme koreniny a varíme .
Neskôr pridáme paradajky a papriky a varíme až do polotuha .
Na záver vložíme do polievky celé kusy rýb a varíme cca 10 - 15 minút ...maximálne .´, aby sa mäso nerozpadlo .
Zvyknem dať aj nejaký zemiak , na zahustenie ...
P.S.:
Poniektorí barbari si aj smotanu na to drbnú ...