ubka Zdenka, vyskúšaj zo zeleru urobiť hranolky
)) alebo lupienky-super jedlo, či maškrta a nepriberá sa z toho, keďže zeler neobsahuje škrob.
Daj vedieť, ako Ti to chutilo, myslím, že iné hranolky robiť už viac nebudeš
)
ak by si chcela zeler na šalát, pridaj do nastrúhaného med + cesnak, alebo
zeler+jablko+CESNAK+trošku majolky, vhodné aj ako nátierka na jednohubky.
Naviac, zeler je liečivo na choré obličky a celý močový trakt
Ďakujem za tip, ale to tie zelerové hranolky či lupienky normálne mám vysmažiť na oleji? Nenapije sa to moc?
Ináč včera som miesto nátierky robila super šalátik:
asi polovica väčšieho zeleru, väčšia mrkva, jabĺčko, cibuľka, trošku cesnaku, petržlenová vňať, vlašské orechy. Zeler aj mrkvu som nastrúhala na hrubšom strúhadle, na šalát to bolo a je dobré, ale na nátierku by som to strúhala najemno.
Zaliať zálievkou: lyžica majolky alebo tatarky a pridať jogurt, event. kyslú smotanu, soľ, korenie, 1 KL medu, horčicu /ja som dala kremžskú/ a trochu olivového oleja. Nakoniec som pridala nasekané orechy.
Dobrú chuť