mysimis
Lavanda a ako robíš kuracie mleté na paradajkovom pretlaku?
Na cibuli opražím mleté mäso (bravčové alebo kuracie), kým sa nerozpadne na veľa malých kúskov, potom ho osolím, okorením čiernym mletým korením, pridám zo dva bobkové listy, pár guličiek celého čierneho korenia, sušenej bazalky, podlejem vodou a pridám paradajkový pretlak ("přiměřeně" = malý pretlak na asi pol kila mäsa) a dusím, kým mäsko nezmäkne. Potom v troške vody rozmiešam asi 1 ČL solamylu, prilejem ho k mäsu a ešte chvíľu povarím. Vznikne taká polotekutá masa, ktorá sa hodí aj na cestoviny, s čím to väčšinou aj robievam, ale dnes sme mali chuť radšej na zemiaky.
hubatá Dnes, 09:56 AM
hmmmm ..... dobrý boršč nie je zlý !!!
A nerobím ruský boršč, ale poľský baršč. Čiže v mäsovom vývare (môže byť aj z kocky) uvarím nadrobno nakrájanú cvikľu a potom z cvikle urobím šalát a vývar podľa potreby dosolím, dokorením čiernym korením a servírujem s vajcom natvrdo. Odkedy som takýto baršč v Poľsku prvýkrát jedla (pred 30 rokmi
![EEK!](https://www.porada.sk/images/smilies/eek.gif)
), som doň zamilovaná a vždy si ho tam dávam a keď ide niekto do Poľska, nechávam si ho doviezť aj vo forme vrecúškovej polievky - viem, nie je to asi veľmi zdravé, ale keď mu nemôžem odolať... a hodí sa mi, keď som na chalupe sama a nechce sa mi variť pre jedného
![Embarrassment](https://www.porada.sk/images/smilies/redface.gif)
![Embarrassment](https://www.porada.sk/images/smilies/redface.gif)
![Embarrassment](https://www.porada.sk/images/smilies/redface.gif)
...alebo len tak na desiatu...