Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól
P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38Dôvod: doplnenie P.S.
Ja som dnes robila vynikajúcu grilovanú zeleninu ( v rúre cuketa, cibuľa, paradajky, paprika, cesnak pokvapkaná olejom ) a na konci posypané parmezánom mňam, ani to mäso som veľmi nemusela, keď taká dobrá sa upiekla
Inak hlásim včera bola- hovädzia polievka s mäsiskom a špenátový prívarok a ryžový nákyp- výber podľa chuti
Dnes paradajková s čerstvých paradajok a mozzarela do nej a pečené kuracie stehná s ryžou a tá dobrá zelenina!
Trochu to dovysvetli, prosim, to som este v zivote nepocula.
Cesto sa roztiahne ako ked sa pečie lángoš,potom sa polovica potrie kečupom a naplní sa krájanou zeleninou v mojom prípade cibula,rajčina,paprika,môže sa dať plátok šunky a syr. Ja som dnes dala aj klobásku a syr som nakrajala na malé kocečky,plní sa len polovica cesta ,potom sa preklopí a kraje dobre pritlačia.vysmáža sa klasicky ako langoš.
Cesto sa roztiahne ako ked sa pečie lángoš,potom sa polovica potrie kečupom a naplní sa krájanou zeleninou v mojom prípade cibula,rajčina,paprika,môže sa dať plátok šunky a syr. Ja som dnes dala aj klobásku a syr som nakrajala na malé kocečky,plní sa len polovica cesta ,potom sa preklopí a kraje dobre pritlačia.vysmáža sa klasicky ako langoš.
Este mam dotaz, ak mozem, cesto ako na obycajne langose?ak sa ti chce napis a zelenina surova?
Tak mi to predsa nedalo a langose som si spravila podla seba, cesto:
500g hladka muka
2Og drozdie
1 CL cukor
1 KL sol
1 stredny uvareny pretlaceny zemiak
300 ml mlieko /voda/
Cesto spracujeme ako kysnute, nechame vykysnut, rozdelime na 10 casti, vyformujeme oval, na polovicu dame plnku, prelozime a vyprazime.
Plnka:
Na masle oprazime 1 nakrajanu velku cibulu, pridame na male kusky pokrajanu cervenu papriku, 1 konzervu sampionov a trochu podusime. Po vychladnuti som tam pridala na kocky nakrajanu mozarelu, udeny syr, alebo aky mame radi, mozno by bola aj niva dobra.
Hodila by sa tam urcite aj plnka z mleteho masa.
Je to velmi dobry napad, dakujem.
Dakujem som rada že som prispela nápadom ktorý zaujal,ja dávam všetko surové,cesto robím so smotanou ktoré vydrží v chladničke týždeň.Inú plnku som zatial neskúšala.
Dakujem som rada že som prispela nápadom ktorý zaujal,ja dávam všetko surové,cesto robím so smotanou ktoré vydrží v chladničke týždeň.Inú plnku som zatial neskúšala.
Môžeš napísať prosím ten Tvoj recept na cesto so smotanou? Je ich plno, ale najlepší je vyskúšaný. Ďakujem.
Aj ja už mám dnes polievku aj na zajtra - kuraciu. A ešte biele mäsko naložené na čínu v chladničke a ešte upečiem aj kuracie stehná a zemiaky. Plus zeleninový šalát so smotanou a cesnakom.