dnes
Egyptská polievka: 20 dg červenej šošovice, 2 veľké mrkvy, 1 hrubší plátok zeleru, 1 cibuľka, 1 kocka bujónu
Červenú šošovicu dobre opláchneme a dáme variť do mäkka, je to veľmi rýchlo cca 15 min. Uvarenú šošovicu prepláchneme a dáme späť do hrnca spolu s nadrobno nakrájanou zeleninou a varíme kým nie je zelenina mäkká. Pridáme kocku bujónu a potom ponorným mixérom rozmixujeme. Na panvici udusíme na troške oleja na kocočky nakrájanú cibuľku, pridáme trošku kečupu alebo rajčinového pretlaku, rozkrájanú čili papričku. Nakoniec to vmiešame do polievky. Polievka by mala byť hustá. Posypeme petržlenovou vňaťou. Čili nemusí byť, stačí nakoniec pridať mleté korenie.
Druhé budú asi nejaké zapekané cestoviny.....