Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Z tych troch sa mi zda najlepsi tusim Venezia 21%, dostat ho v susednej obci. Ladoval som ho do zmrzliny cele leto. :-)
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
http://www.ramazzotti.it/
http://www.averna.it/en/index.htm
podla mna je najlepsia averna
0 0
mysimis mysimis

mysimis je offline (nepripojený) mysimis

obyčajný človiečik
Alabut, prosím Ťa čo je "čierna huba"?
0 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Cierna huba = Tmavy bozk ... kolacik, ktory tu prezentoval akysi milacik.
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
obed klasika reštauračný...prežila som, no večera super domáca - čerstvá huspenina s cibuľou, octom a chlebom....


Klikni a zobrazí sa väčšia verzia obrázku.

Názov:  huspenina.jpg
Zobrazení: 47
Veľkosť:  65.7 KB Klikni a zobrazí sa väčšia verzia obrázku.

Názov:  huspenina2.jpg
Zobrazení: 29
Veľkosť:  51.4 KB Klikni a zobrazí sa väčšia verzia obrázku.

Názov:  huspenina3.jpg
Zobrazení: 29
Veľkosť:  39.1 KB
5 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Včera panstvo nechcelo ryžu a ked'že jej bol plný hrnirëc, tak som z nej dnes urobila ryžový nákyp s mandarínkami. Nikto neprotestoval. Na večeru bolo pečené kuriatko s chlebom a uhorkou.
4 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

hnedoočka Pozri príspevok
obed klasika reštauračný...prežila som, no večera super domáca - čerstvá huspenina s cibuľou, octom a chlebom....


Klikni a zobrazí sa väčšia verzia obrázku.

Názov:  huspenina.jpg
Zobrazení: 47
Veľkosť:  65.7 KB Klikni a zobrazí sa väčšia verzia obrázku.

Názov:  huspenina2.jpg
Zobrazení: 29
Veľkosť:  51.4 KB Klikni a zobrazí sa väčšia verzia obrázku.

Názov:  huspenina3.jpg
Zobrazení: 29
Veľkosť:  39.1 KB
Hnedoočka, aký význam má tá huspenina v pohárikoch ? na horšie časy, alebo preprava niekam ?
0 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

mysimis Pozri príspevok
Alabut, prosím Ťa čo je "čierna huba"?

[hore]Huba Judášovo ucho




Judášovo ucho, po latinsky Hirneola auricula Judae alebo po slovensky Uchovec bazový je nepostrádateľná ingrediencia pre kuchyňu Ázie - tzv. čierna huba. Je známe pod mnohými názvami, napr. lesné ucho, snežná huba, morský rôsol alebo plátové želé. Je to vlastne sušená huba, ktorá po namočení do vody pripomína napučané ucho, z čoho dostala svoje meno. Nemá nijakú chuť a používa sa len na obohatenie pokrmu vlákninami. V sušenom stave vydrží aj niekoľko mesiacov.

Má chrumkavú a pevnú konzistenciu.
Využíva sa aj na vytváranie tmavých kontrastov v jedlách. Možno ho znovu ohrievať.

Tiež Čierna huba stačí ?
1 0
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

Hnedoocka, co taaaaak vela, prezrad
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
ubka Pozri príspevok
Hnedoočka, aký význam má tá huspenina v pohárikoch ? na horšie časy, alebo preprava niekam ?
to ma naučil jeden známy...zvyčajne sa huspeniny zje trocha, kým je na ňu chuť a zbytok sa rozdal alebo vyschol v chladničke.
Takto ich dám do fľaštičiek,zasterilizujem a uskladním v chladničke.Takto vydrží aj tri mesiace a zje sa, kedy na ňu máme chuť.
7 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

Však to aj pre nás urobila
0 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

to je super poznatok, určite to vyskúšam, ale poprosím Ťa, koľko sterilizuješ a ako to potom vyzerá, sadne po schladení?
Kazu, dáme aj s cibuľkou a octom ? tak DCH!
1 0
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

keď aj ja by som si dala z tej huspeniny, vieš
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
jj, že aj pre vás..len dojdite,kým je....lebo sb veľmi chutí...
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
ubka Pozri príspevok
to je super poznatok, určite to vyskúšam, ale poprosím Ťa, koľko sterilizuješ a ako to potom vyzerá, sadne po schladení?
Kazu, dáme aj s cibuľkou a octom ? tak DCH!
mäso samozrejme porežem na kúsky a dávam do nálevu bez kostí.
Vo fľaštičke klesne viac ku dnu, no kožky sú vyššie.Sterilizujem len tak 5 minút kvôli viečku.
Naposledy upravil hnedoočka : 09.11.10 at 20:51
2 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

srdečná vďaka, určite vyskúšam a z tej Tvojej sa podelím aj s Jožkou 56
Príjemný večer..
2 0
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

ale svoj podiel si zjem až zajtra, lebo nemám pečivo, ale zajtra si určite upečiem)
0 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

dobre urobíš, bude sa Ti lepšie spať
0 0
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

horalku som práve schrúmala
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
boli by sme dobrá partia - žemličky sa mi páčili, ale nestíham všetko skúšať...doniesla by si...
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať