Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól
P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38Dôvod: doplnenie P.S.
vcera som varila divinu-dusene diviacie rezne,ryza,zavarane hrusky
dnes-drobcova polievka a moj muz si rozkazal na veceru pizzu-tu som ale kupila,ja som si dala jogurt
Ludkovia, dnes nikto nevarí, to už všetci len zhŕňate recepty a zásoby na Vianoce ?! Však tie sú až o 10 dní, a ja, aj s mojimi hladošmi, by sme dovtedy scípli od hladu
Takže, obed : špagety s cesnakom, paradajkami a kopcom byliniek
večera :
Segedínsky guláš, knedle.
Večera čo chladnička dala alebo zbytky z nedele. Syn vyprážaný syr, hranolky, tatarska omáčka. Šak je zima treba sa zatučniť.
Dnes "cícerové všeličo".
Inšpirácia: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=20351, ale nedala som múku ale ovsené vločky a pridala sušené huby.
V tlakovom hrnci stačí variť 20 minút, pridať soľ a PL olej.
Uvarím z celého sáčku, zvyšok dám do mrazáku ako polotovar.
Nabudúce budú cícerové fašírky, cícerová kaša /na spôsob hrachovej/ s údeným, cícerový šalát, cícerová nátierka....
Ja mám neskutočnú chuť na niečo kyslé, asi teda budem robiť segedín, no to bude pravdepodobne večera, lebo skôr nestihnem. Na obed som si dnes doniesla do práce dve jablká, a kolega mi nanútil 4ks koláčikov.
Zistila som, že mám doma dosť starých rožhov, tak urobím minipice.
ako to robíš? lebo aj nám občas zostane kopa rožkov, a väčšinou ich usuším a pomeliem na strúhanku, alebo naplním jablkami a vysmažím, ale tie minipice by som tiež vyskúšala.
Údeným mäsom plnené gule zo zemiakového cesta, ktoré používam aj na slivkové gule. K tomu kyslá kapusta, ochutená šťavou z pečeného mäsa a aj nejaké pečené mäsko. V mrazničke mám kúsky pečeného morčacieho stehna. Je to veľmi sýte jedlo a dá sa aj na druhý deň
Vecera - smotanovo-fazulova polievka, alabutka s dcerou zlopli tri taniere, pecienka v trojobale, omastene minizemiaciky, udeny dresing, cvikla, bylinkovy caj, na ochladenie pohar domaceho fernetu.
ako to robíš? lebo aj nám občas zostane kopa rožkov, a väčšinou ich usuším a pomeliem na strúhanku, alebo naplním jablkami a vysmažím, ale tie minipice by som tiež vyskúšala.
minipizza
suchšie rožky na drobno pokrájam, pridám mlieko, vajíčko, na drobno nakrájanú šunku alebo salámu,soľ, koreniny aj korenie na pizzu. Všetko spolu zmiešam a formujem malé pizze. Dám piecť (nie dlho). Pred upečením posypem postrúhaným syrom a pridám aj olivy. Je to dobré aj studené. Podľa chuti si môže každý ešte potrieť kečupom.