Adi a prípadný záujemcovia tu sú recepty:
Karfiolová roláda - 1/2 karfiolu surového postrúhať na jemno, pridať cca 15 dkg strúhaného syra ( Eidam, Niva), 3 vajíčka, soľ, korenie, bylinky podľa chuti, zmiešať a pridať cca 3 ČL hladkej múky - zmes trocha redšia ako na zemiakové placky. Formu na srnčí chrbát vytrieť olejom (maslom), vyložiť plátkami šunky tak aby sme nimi mohli pokryť aj vrch, vyliať zmes a piecť cca 3/4 hod, potom vrch pokryť plátkami syra (alebo strúhaným) a dať ešte cca 15 minút zapiecť. Kto chce može dať polovicu zmesi preložiť napr. plátkami Nivy, alebo šunky a znova zmes... záleží len na kuchárke. Výborná za tepla i za studena.
Kari karfiol - na oleji spením cibuľku, pridám na menšie kúsky nakrájaný karfiol, posypem kari, troškou mexického korenia, osolím, opražím, zalejem vodou a dusím. Na záver kyslá smotana s troškou hladkej múky. Prajem všetkým dobrú chuť.