Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól
P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38Dôvod: doplnenie P.S.
Dnes má syn narodeniny a na večeru som pozvala rodičov a svokrovcov, ale dnes je piatok a moje mamy v piatok mäso nejedia, prosím poraďte mi niečo dobré bezmäsité. (nesmie to byť karfiol, svokor ho nemusí)
Take pekne a trochu slavnostne jedlo su napriklad plnene zemiaky. Predvarit v supke rozkrojit, vydlabat. Vydlabance pomiesat s nivou (bryndzou) pridat nasekanu papriku, kukuricku, sampiony. Naplnit zemiaky, posypat nastruhanym syrom, zapiect a k tomu nejaky pekny velky salat.
snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
ludmilla
Dnes má syn narodeniny a na večeru som pozvala rodičov a svokrovcov, ale dnes je piatok a moje mamy v piatok mäso nejedia, prosím poraďte mi niečo dobré bezmäsité. (nesmie to byť karfiol, svokor ho nemusí)
Dnes má syn narodeniny a na večeru som pozvala rodičov a svokrovcov, ale dnes je piatok a moje mamy v piatok mäso nejedia, prosím poraďte mi niečo dobré bezmäsité. (nesmie to byť karfiol, svokor ho nemusí)
poctivú záhorácku fazuľovú polievku s rezancami alebo knoflami a šmorn
Dnes sme šťastne dojedli koložvársku kapustu, na víkend bude dačo ľahšie: zapečené kockaté kuracie prsia, s mrkvou, zelerom, brokolicou, kyslou smotanou, príloha cestoviny, polievka ešte neviem, hádam paradajková.
dnes bola klasika - špenátový prívarok, varené zemiaky, volské oko. Večerná dobrota čokoládový puding, po ktorom som si musela odšliapať 20 min na stacionárnom bycikli
Zajtra hovädzie na nejaký spôsob - ešte vymyslím, zeleninová polievka, hádam aj nejaký koláč...
Čo budem vymýšľať, aj tak je u nás populárna len klasika, takže: knedlo-vepřo-zelo.
A aby ma poobede neotravovali že či nemáme niečo dobréééé tak
bande upečiem slivkový koláč. Zabijem tak dve rany jednou muchou: aj mrazničku treba pomaly pripravovať na nové rádioaktívne zásoby zeleniny a ešte ma nebudú znervózňovať plieskajúce dvierka od linky......
Take pekne a trochu slavnostne jedlo su napriklad plnene zemiaky. Predvarit v supke rozkrojit, vydlabat. Vydlabance pomiesat s nivou (bryndzou) pridat nasekanu papriku, kukuricku, sampiony. Naplnit zemiaky, posypat nastruhanym syrom, zapiect a k tomu nejaky pekny velky salat.