kukučka jéj, ojojój, nemáš toho veľa? môžem sa pridať?
/pre tých, čo používajú wow a ani nevedia, ako sa to píše
/
my chudáci pod Tatrami môžeme len potichúčky závidieť, hrášok na trhu sa nám už neušiel a to treba ísť pekných pár kilometrov, ale to čerstvé ovocie a zelenina zato stoja, ale konečne aj tu prší, hádam sa dočkáme vlastnej
aby som nebola mimo témy: demikát s kopou pažítky, rybky a špenát, aj keď mrazený
Katarina Žabinka, to vyzerá veľmi dobre a určite chutí výborne. Mohla by si prosím prihodiť recept, vyskúšam. Ďakujem.
Kukučka, ak to patrilo mne, tak pre informáciu, polovica je už fuč
. Traja dospelí, dvaja dospievajúci a jeden pes, skonzumujú toho hodne. Aj keď si vždy myslím, koľko som toho veľa navarila, a na druhý deň je všetko zjedené
.
Katarína, prikladám recept na Hrncovú živánsku:
Bravčová krkovička (najlepšie bez kosti)-nie je taká suchá ako stehno, sa nakrája na rezne, posoliť, okoreniť, potrieť horčicou, a do hrnca alebo jenskej misy striedavo ukladať s pokrájanou slaninkou, cibuľou na kolieska, klobáskou na kolieska. Môže sa podliať troškou červeného vína, ale nemusí. A tiež sa môže pomedzi popridávať nakrájaná paprika, teraz som nemala. Ja to pečiem v elektrickej rúre zakryté cca 1,5 hodinu a potom ešte 0,5 hodinu dopečiem odokryté, ale celkovo to odhadujem podľa vzhľadu. Počas pečenia vznikne dosť šťavy, tú priebežne odoberám, lebo by sa to neprepieklo, potom sa dá podávať zvlášť, keď si niekto chce viac mäsko preliať.