Katarína, prikladám recept na Hrncovú živánsku:
Bravčová krkovička (najlepšie bez kosti)-nie je taká suchá ako stehno, sa nakrája na rezne, posoliť, okoreniť, potrieť horčicou, a do hrnca alebo jenskej misy striedavo ukladať s pokrájanou slaninkou, cibuľou na kolieska, klobáskou na kolieska. Môže sa podliať troškou červeného vína, ale nemusí. A tiež sa môže pomedzi popridávať nakrájaná paprika, teraz som nemala. Ja to pečiem v elektrickej rúre zakryté cca 1,5 hodinu a potom ešte 0,5 hodinu dopečiem odokryté, ale celkovo to odhadujem podľa vzhľadu. Počas pečenia vznikne dosť šťavy, tú priebežne odoberám, lebo by sa to neprepieklo, potom sa dá podávať zvlášť, keď si niekto chce viac mäsko preliať.[/QUOTE]
Žabinka veľmi pekne ďakujem za recept, určite vyskúšam.