v sobotu bravčové soté s ryžou, palacinky s ríbezľovým džemom a rybacia nátierka,
v nedeľu jeden veľký plech fašírky vcelku a druhý čerstvej domácej klobásy, keďže sme zabíjali
dnes cestoviny s bryndzou - 1 uvarené cestoviny, tentoraz som kúpila mašličky zmiešam s dvoma veľkými na kocky pokrájanými a v osolenej vode uvarenými zemiakmi, omastím masťou, olejom alebo najlepšie popraženým klasickým maslom, na tanieri polievam bryndzovou omáčkou - vymiešam jednu malú /125g/ bryndzu, 1 kyslú smotanu a trochu vody z uvarených cestovín, môžeme poliať škvarkami,opraženou cibuľkou , posypať pažítkou kto má ako rád, najstarší syn Adamko má rád presne toto ale s tvarohom
čo sa týka tých palaciniek - ja dávam liter mlieka a liter minerálnej vody / Slatina /, 1-2 vajíčka, štipku soli, 2 vanilkové cukry, trochu viac škorice, hladkú múku a medzi prsty sódu bikarbónu, sú tenučké a chuťou fakt skvelé,
môžete ich jesť len tak bez ničoho