katka 23 Nič extra. Klasika na masti opražiť cibuľu s paprikou , do toho trocha popražiť korenie - bobkový list , čierne a nové korenie , troška rasce , pridať mäso , podlievať podľa potreby až je mäsko mäkké. Medzitým si nastrúham na jemno zeleninu - mrkvu , petržlen , kaleráb, zeler .Ďalej si pripravím karamel - skaramelizujem asi 4 čl cukru zalejem 2 dcl vody a cukor rozvarím. Nastrúhanú zeleninu povarím s karamelom , rozmixujem a pridám k mäsu . V sladkej smotane rozhabarkujem hl.múku prilejem k mäsu , dochutím omáčku jablčným octom , povyberám korenie aby nebolo v omáčke a servírujem.
Dobrú chuť.
tento recept ja robim ovela jednoduchsie, neviem, ci by chutili rovnako. No pridam aj ja.
na oleji oprazim pokrajanu cibulku- ked je uz skoro hotova, pridam kocky masa, prazim, kym kocky nezbeleju. potom to posolim, pridam dost cca 3 CL cervenej papriky a jeden bujon. Podlejem vodou a prikryte dusim.
ked je maso makke pridam smotanu, v ktorej som rozhabarkovala 1PL hl.muky. Uvediem do varu, omacka zhustne. Podavam s "nokerlami"- /vajicko, muka, voda, sol/. Je to velmi fajn. deti si zvyknu na to naskruhat este aj syr.