ela 77 - bylinkove caje pijem, a rad ich pijem, nielen pre chut, ktoru si pijan sam vytvori, ale aj pre ich nenapodobnitelnu vonu. Za zaklad pouzivam slabsiu hrst neutralneho repiku, ku ktoremu pridavam bylinu alebo bylinky, ktore si chcem vychutnat nielen jazykom, ale aj nosom. Mnozstvo pridanych bylin je treba vyskusat, aby vhodne ladili k zakladnej byline. S citronom opatrne, moze zabit povodnu chut. Bylinky pripravujem v asi 2,5 litovom dzbane, kde ich necham asi 10 minut vyluhovat, potom ich precedim do druheho dzbanu, odkial cerpam jednotlive davky pre drazdenie mojich receptorov. Scedene byliny v lete nevyhadzovat, zaliat studenou vodou a po 24 hodinach je na svete skvely napoj na hasenie smadu, proti ktoremu sa rajecky paskvil s bylinkami javi ako cukrova voda. Este doplnim ... po vlastnorucne nazbieranom bylinkovom caji nezostanu na stenach nadob ziadne povlaky, nadoby ostavaju ciste. Dalsi moj oblubeny caj je sipkovy, ale o nom nabuduce. :-)