mysimis
Jáj Evička moja, Ty si sa opäť realizovala v kuchyni......poprosím Ťa receptík na to krásne chleba.....to si piekla v rúre alebo v pekárničke????
Mirka zlatá, keď to ja skoro len tak od oka.
![Wink](https://www.porada.sk/images/smilies/wink.gif)
Múku si pamätám, lebo som chcela piecť z cca 1 kg a z viacerých druhov múky.
Zmes bola zhruba takáto:
múka hladká T650 - 400 g
pšeničná múka hladká chlebová - 300 g
žitná múka tmavá chlebová - 150 g
múka pšeničná celozrná jemne mletá bio - 150 g
Tie posledné tri kupujem
tu Veľmi dobré múky na chlieb.
Do múky som zamiešala:
- 3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke, poriadne vychladené a postrúhané na strúhadle s malými okami.
- 4 rovné KL soli
- 1 PL octu
- 2 KL sušeného cesnaku
- cca po 1 PL ľanové, tekvicové, slnečnicové semená, ovsené vločky s klíčkami, pohánkové vločky(tie kupujem v tej istej predajni ako múku).
Kvások: 250 ml teplej vody, 1 kocka droždia(kupujem
takéto), 2 KL kryšt. cukru, 1 PL múky. Vyšľahám metličkou a nechám vykysnúť.
Pridala som k múke a doliala ešte 250 ml teplej vody. Poriadne vymiesila v robote, s
hákom. Rozdelila na polovicu, dala do dvoch pomúčených misiek, prikryla utierkami a nechala kysnúť cca 1 hod. Po hodine som postupovala presne
takto až na to, že chlebíky som nechala podkysnúť 1 hod. a nie 1,5 hod. Dnes sa chuťovo fakt vydarili. Pečiem len v rúre, pekárničku ani nemám.
Mirka, nech sa vydaria aj tebe.