Valika, ďakujem.
Ten šalát nám veľmi chutí, sama som bola prekvapená, akú dobrotu v ňom robí kari korenie. Osobne chilli nedávam.
Zemiaky som poriadne vydrhla, "ďobky" vyrezala a uvarila v osolenej vode, scedila, chvíľu počkala, kým sa z nich voda odparila, aby šupky ostali suché, aj aby som do rúry nedávala, keď sa z nich ešte bude pariť. Dala som na jemne poolejovaný pekáč, pučítkom na zemiaky ich stlačila tak, aby šupka praskla, potrela olejom, osolila hrubozrnou morskou soľou a jemne posypala tymiánom. Najprv som zapla pečenie, potom si to rozmyslela a zapla gril.
Do tých pukliniek na zemiakoch by nebolo od veci dať trošku masla alebo na zemiak tenučký plátok slaninky.
Priznávam, pekárnička ma neláka, hlavne kvôli tomu, že tak vypečenú kôrku ako v rúre v nej nedosiahnem, tiež nepečiem vždy rovnaký tvar chlebíka.
Mačanku som teraz varila z chrbta. Králika som mala výnimočne, podarilo sa mi jednu tetku na trhu nahovoriť aby mi predala.
Inak varím z kuraťa, dobré je pridať aj trošku údeného. Len ju dobre, pri stálom miešaní, prevar, aby nebolo cítiť múku. Foto z mačanky aj tu
http://www.porada.sk/t113919-p30-co-...ml#post1167836