salka dnes skúsim prvý krát v živote hovädzie steaky...len neviem sa rozhodnúť či ich mám dať urobiť do trúby alebo na panvici
Asi pred mesiacom som ich tiež skúšala prvý krát, no a trošku sme sa s mojou polovičkou nezhodli, lebo oni sa nesmú robiť dlho. Najskôr sa mali opiecť prudko na panvici, také 3-4 min. a potom do rozohriatej rúry na takých 10 min. Lenže on ich robil na tej panvici dosť dlho a keď sa potom dali do rúry zapiecť, tak boli tvrdé, ledva sme ich ukúsali. Takže asi treba dodržať ten postup. A ten bol nasledovný:
Mäso musí byť dosť hrubé aby sa ti neprepieklo, na prozpálenej panvici na oleji zprudka opeč mäso zo všetkých strán aby sa ti pri pečení z neho nestrácala šťava. Rozohrej si rúru na 180°C a daj ho do rúry na cca 10 - 15 min. Ako dlho ho tam necháš tak bude urobený.
Tak veľa šťastia.