Dnes improvizacia. Olivovy olej (konecne som zohnal v tejto posr... republike olivovy olej!!), cherry paradajky (na marec teda mimoriadne jedle), sol, susene chili, cierne korenie a stipku oregana, toto chvilku orestovat. V Bille som objavil spagety DeCecco. Sice drahe, ale naozaj kvalita. No a k tomu medvedi cesnak len tak na chiffonade pokrajany a pecorino romano. Pochybujem, ze by iny syr fungoval, lebo ten medvedi cesnak potreboval nieco presne take vyrazne, aby prilis neprerazal. Parmezan by bol asi prilis jemny na ten ucel. Takze vsetko premiesat* a hned aj jest. Vypalilo dost dobre.
*len by som chcel podotknut jednu vec. U nas je taky divny zvyk na cestoviny dat na kazdu porciu zvlast omacku aj syr, nech si to dotycny sam zmiesa. To je zle. Paradoxne pri nasich cestovinach (rezance s tvarohom, vlasskymi orechmi, makom atd.) sa tato chyba nedeje, takze nechapem. Cestoviny sa maju po uvareni scedit, ihned premiesat s omackou (a vacsinou aj so syrom, lebo vacsinou tvori sucast ''omacky'' a v omacke musi byt vzdy nejaky tuk, najcastejsie maslo alebo olivovy olej), lebo omacka na cestoviny cakat kludne moze, ale cestoviny na omacku v ziadnom pripade nesmu cakat, a okamzite sa maju aj zjest. Tym som chcel len prispiet k odstraneniu tejto chyby v slovenskych domacnostiach.
Naposledy upravil Slayer666 : 28.03.12 at 20:23