Karfiolový paprikáš-veľmi jednoduché a rýchle.
Karfiol rozobrať na ružičky (ja mám radšej väčšie, lebo mám čo hrýzť
![Big Grin](https://www.porada.sk/images/smilies/biggrin.gif)
), dáš variť do osolenej vody (vody len málo, cca do polovice karfiolu, lebo potom je riedky. Radšej rozriedim nakoniec, ak je hustý). Kým sa varí, v kyslej smotane rozhabarkuješ hladkú múku s trochou červenej papriky -preto paprikáš
![Smile](https://www.porada.sk/images/smilies/smile.gif)
, vleješ do karfiolu, povaríš. Podľa chuti pridáš ocot, soľ. Varím nie dlho, nemám rada rozvarený karfiol, a kým chladne, ešte trochu zmäkne. Teraz som robila za väčší hrniec -dva karfioly, dve veľké kyslé smotany.