Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól
P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38Dôvod: doplnenie P.S.
... ja už asi dva dni snívam o viedenskej káve hmmm so šľahačkou a vrch poliať vajčákom alebo čím si podobným ..... vraví sa , že pri určitých potravinách, na ktoré máte chuť, niečo organizmu chýba a tak si to vyžaduje ........ neviete čo chýba tomu môjmu?
... ja už asi dva dni snívam o viedenskej káve hmmm so šľahačkou a vrch poliať vajčákom alebo čím si podobným ..... vraví sa , že pri určitých potravinách, na ktoré máte chuť, niečo organizmu chýba a tak si to vyžaduje ........ neviete čo chýba tomu môjmu?
Skús si šľahačku na viedenskej káve posypať škoricovým cukrom.....mňamky výborná to vec a škorica znižuje aj tlak.....
... ja už asi dva dni snívam o viedenskej káve hmmm so šľahačkou a vrch poliať vajčákom alebo čím si podobným ..... vraví sa , že pri určitých potravinách, na ktoré máte chuť, niečo organizmu chýba a tak si to vyžaduje ........ neviete čo chýba tomu môjmu?
a brani ti nieco v tom aby si si ju pripravila?
ved raz zacas prehresok neuskodi.vsak je to aj balzam pre dusu.len si daj.
Práve robím guláš, včera sme to mali pestré, ja som varila obed a dievčence urobili dezerty, bola nás plná kuchyňa. Dcéra so spolužiačkou (aj tá sa k nám nasťahovala ) robili krtkovú tortu a naše "novozélanďanky" robili tiramisu na ich spôsob. Manžel mal narodeniny a všetky baby mu spievali a obdarovali ho svojimi výrobkami, máme momentálne veselo
No to nie je zlý nápad ale poskytneš mi aj informáciu - receptík? Ja som ho ešte neskúšla doma variť
Mäsko si nakrájam na kocky, v hrnci na oleji opražím cibuľku a pridám mäso , ktoré sprudka opražím, okorením , osolím. Potom pridám paradajkový pretlak, aby bol základ červený, podlejem vývarom alebo vodou a dusím do mäkka. Pred koncom pridám hrach, buď mrazený alebo z konzervy. Niekedy si to zjemním troškou smotany, ale to je len môj výmysel. takisto môžeme pridať troška pretlačeného cesnaku. Dochutíme soľou-korením a podávame s ryžou . Na tanieri sa má ešte mäso posypať strúhaným syrom...
Niekedy namiesto hrachu dávam červenú fazuľu z konzervy.
Skús si šľahačku na viedenskej káve posypať škoricovým cukrom.....mňamky výborná to vec a škorica znižuje aj tlak.....
To som nevedela, že škorica znížuje tlak, ja si dosť často dávam na olovrant nízkotučný biely jogurt so škoricovým cukrom (to som si vymyslela a je to "mňamky".
(V obchode sa manžela už predavačky pýtali, že čo manželka toľko vypeká a ja skoro vôbec nepečiem .)
U nás tiež pečená krkovička a zemiakové pyré , ale s cviklou. Polievka asi kelová.
Foto je len z mobilu.
Aj u nás je pečená krkovička ale s kyslou kapustou a knedľou. To kyslé je pre nevestu /haa, haa zase budem babkaaa/ A manželovi ešte aj pečené údené kolienko ale ten to bude tlačiť s chlebom a horčicou
ja som "spáchala" vyprážané kuracie stehná v kukurično-rohlíkovej strúhanke a cibuľový šalát ( my majonézu nemôžeme) ..... polievka ešte zo včera zo sliepky , zajtra bude hríbová kyslá
Aj u nás je pečená krkovička ale s kyslou kapustou a knedľou. To kyslé je pre nevestu /haa, haa zase budem babkaaa/ A manželovi ešte aj pečené údené kolienko ale ten to bude tlačiť s chlebom a horčicou
Ja osobne by som dala tiež prednosť kapuste a knedlíku (mňam). Včera ma však ocko prekvapil plnou taškou cvikle, tak čo už s ňou? Zavárať sa mi ju nechce, tak ju budeme postupne konzumovať takto. A všimli ste si, že ako sa nám zozimnieva, začínajú prevládať "nezdravšie" jedlá?