Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

Už je dobrí bryndza, tak robím harulu plnenú bryndzou a zeleninovú polievku s mrveničkou.
6 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

segedínsky guláš s knedľou
6 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Fazuľová polievka, 3 ks langošov
Naposledy upravil erzet : 27.04.12 at 12:55
Fazuľ polievka s párkom langoše 2.jpg  
8 0
beabea beabea

beabea je offline (nepripojený) beabea

rukolový šalát a grilovaný losos......delená strava....leto sa blíži
6 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

1. A my už len čerstvé poľské rybičky 2x losos, 1x treska a ešte aj údené do zásoby

2. Chystám sa na rezance s tvarohom a tie vždy robím so slaninkou a na sladko, slivkový lekvár mám, vyskúšam podľa Slayera, uvidíme
5 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

kukučka Pozri príspevok
1. A my už len čerstvé poľské rybičky 2x losos, 1x treska a ešte aj údené do zásoby

2. Chystám sa na rezance s tvarohom a tie vždy robím so slaninkou a na sladko, slivkový lekvár mám, vyskúšam podľa Slayera, uvidíme
Tak toto si neviem predstaviť,rezance s tvarohom a slaninkou nasladko?
0 0
Viera R. Viera R.

Viera R. je offline (nepripojený) Viera R.

Kapustový prívarok s pečenými zemiakmi a pečeným obyčajným párkom.
3 0
asedma asedma

asedma je offline (nepripojený) asedma

Zeleninova polievka, hliva na smotane s cestovinou.
6 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

v nedeľu sme mali bravčový perkelt s haluškami, ale sa rýchlo zjedol, tak včera baraní guláš a dnes dostal syn zasa šlehu na dolky, tak na večeru zasa dolky, dúfam, že sa mu vydaria ako v sobotu. Krpci sa už tešia, aj ja, aj keď z toho asi neschudnem, ale zasa môžem odolať kuchárskemu umeniu vlastného štrnásťročného syna???
4 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Fazul'ová omáčka s plátkom údeného karé, chlieb.
5 0
lavanda lavanda

lavanda je offline (nepripojený) lavanda

Cestovinové mašličky s omáčkou z opraženej slaninky a pršutu, na malé kocky nakrájanej červenej a oranžovej zeleninovej papriky, póru, rôznych korenín a trošky smotany na varenie, to všetko posypané parmezánom.
4 0
calawen calawen

calawen je offline (nepripojený) calawen

Dnes koložvárska kapusta
včera palacinky so slivkovým lekvárom
pondelok cestoviny s vajcom večer so syrovou omáčkou

zajtra ryžový nákyp
3 0
asedma asedma

asedma je offline (nepripojený) asedma

Rajcinova polievka a mali byt parene buchty {dala som suroviny do pekarnicky a paky neboli dobre zatlacene, takze domiesila som rucne, uz mohli byt davno aj zjedene}, dala som cesto kysnut, uvidim co z toho vznikne, mozno makovy kolac
3 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

palcinky na rôzne spôsoby aké chcete?
tvarohové, nugátové, s jahodovým alebo čučoriedkovým džemom ...
3 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

camembert ako omeleta s domácou cesnakovou tatárskou, misa šalátu, božská manna
1 0
salka salka

salka je offline (nepripojený) salka

ja som včera vyskúšala dlho-obchádzaný recept, volá sa to Foccacia so sušenými paradajkami a bolo to dobré...mali sme to na večeru so šalátikom.
Sú to také placečky z kysnutého cesta do kt. sa po vykysnutí primiešali sušené paradajky
2 0
salka salka

salka je offline (nepripojený) salka

kukučka Pozri príspevok
camembert ako omeleta s domácou cesnakovou tatárskou, misa šalátu, božská manna
ako sa robí camembert ako omeleta? a domáca tatárka?
0 0
ivuliatko ivuliatko

ivuliatko je offline (nepripojený) ivuliatko

medúza medzi čučoriedkami (Július Satinský: "ČUČORIEDKY = dievčatá od 15 do 25 rokov, MEDÚZY od 30 do 80 a po osemdesiatke sú STARÉ PRAŽENICE, ktoré majú obrovský zmysel pre humor a o svete si myslia svoje"). ...viac
Práve som dovarila segedín a vyložila kledňu z mrazničky, nech sa môžu decká na obed "nagnávit"... a dúfam, že ostane na zajtra
8 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

ivuliatko Pozri príspevok
Práve som dovarila segedín a vyložila kledňu z mrazničky, nech sa môžu decká na obed "nagnávit"... a dúfam, že ostane na zajtra
To je sranda , ja mám tiež segedín, plný hrniec.. .
Obrázok 407.jpg  
6 0
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

salka Pozri príspevok
a domáca tatárka?
No najprv si spravis majonezu - zltka rozslahas s trochou kvalitneho vinneho octa, stipkou soli, bieleho korenia a mletej horcice, potom sa staleho slahania pomaly, najprv po kvapkach, prilievas olej, az kym sa nevytvori emulzia. Ked je prilis husta, pridas trochu citronovej stavy.

Tatarska omacka alebo sauce tartare je vlastne ochutena majoneza. Obvykle sa k hotovej majoneze pridaju nasekana kysla uhorka, nasekana cibula, pazitka a kapary. Tradicne sa podavala k steak tartare, ci k tatarskemu bifteku, tak preto ten nazov. Uvidis, ze domaca strci vsetky kupovane do vrecka.

Este par poznamok k oleju. Existuje viacero legiend o povode majonezy, ale najpravdepodobnejsie miesto povodu sa zda byt Minorca. Spomina sa uz v 19. storoci. To znamena asi olivovy olej, avsak dnes sa pouziva nejaky neutralny olej, napr. slnecnicovy. Tiez to odporucam.

Olivovy olej musi totiz byt v tomto pripade jemnejsi typ, teda s nie prilis vyraznou aromou. Tieto podmienky sice splna olivovy olej od apulijskej firmy Teanum, ktory sa predava u nas na mila.sk, a je to sucasne jediny olivovy olej predavany v SR, teda aspon pokial viem, avsak je dost drahy - 0.5l stoji 12€. Viem, ze kazde potraviny su plne flias s napisom olivovy olej, extra panensky, ale podla Medzinarodnej rady pre olivovy olej musi mat tento aj iste chutove charakteristiky, predovsetkym nesmie mat chutove a cuchove defekty. Takze olivovy olej, ktory kupite v potravinach a vam nechuti, lebo chuti ako benzin/petrolej/ina chemia cize odporne, ma chutove defekty a teda nejde o extra panensky. On mozno kedysi extra panenskym bol, ale uz nie je, lebo zoxidoval. Alebo nikdy nebol a je to cisty podvod, co je zas tiez velmi bezne. Olivovy olej sa musi dat normalne pit. Ak si nalejete trochu do ust a je to odporne, mate chut do vyplut ci pozvracat sa, nema sa pouzit do jedla, lebo akurat tak pokazi chut celeho jedla. Ten od firmy Teanum napr. chuti po trave aj s takou prijemnou travnatou horkostou, je tam naznak bielych mandli, tiez ho citit po zelenom jablku a je aj dost pikantny. Nalejete si do ust a je to prijemny pocit a tak to ma byt. No a pokial ide o moje skusenosti, tento ako jediny to splna a teda ho mozno oznacit za olivovy olej. Mozno este daco je v BA, neviem. V kazdom pripade, aj ked v tohto oleja by bola iste chutnejsia majoneza, bola by dost draha, takze odporucam radsej nejaky obycajny rastlinny.
Naposledy upravil Slayer666 : 26.04.12 at 09:40
5 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať