ja uz ziadnu zeleninu nevarim.
vzdy varim na pare.hotove pokvapkam nejakym panenskym olejom./najcastejsie tekvicovym,ale pouzivam aj ine,striedam/
aj zemiaky uz iba parim,varim len ked sa velmi ponahlam alebo chceme pyre.alebo potom varievam zemiaky v supke.
doma mam naparovaci hrniec,uplne obycajny s kablom do elektriny a vo Viedni pouzivam antikorovy naparovaci nadstavec ktory pasuje presne na jeden moj hrniec a pokrievku a parim na sporaku.
zelenina si zachova farbu a vyzivne latky.varim len na polievku a obcas dusim,ale len len na woku-tam je to velmi rychlo.
totiz,ak sa zelenina tepelne upravuje dlhsie ako 20 minut,vraj sa uz stava kyselinotvorna,nie je zasadita.
bola vyborna,naozaj.ani som ju nemala prikrytu a bola rychlo.dala som si kustik cesnakoveho masla na dno woku ,sparglu nakrajala na kusky,kalerab na drobne kococky,kedze ten je tvrdsi ako spargla.podlievala som to vodou a dusila rychlo,ked sa posledna voda vydusila,posolila som to,postruhala 1 strucik cesnaku a posypala stipkou bazalky-fakt rychle a jednoduche.uvidis.
zelena je jemnejsia,staci jej kratko,biela potrebuje trochu viac casu,preto ju krajam na mensie kusky ako zelenu.
sparglu nerobim v celku,lebo sa potom zle kraja.