lofr No, tak zase tak blbnut sa mi s tym nechce, ze vymyslat slova na chut. :-) Chuti dost silno, vyrazne, a po chvilke zacne dost stipat v hrdle . Maloktory olej, co som chutnal, tak stipal. Mal som uz aj nejaky drahsi a ten stal 3x tolko , a mal taku prilis jemnucku chut, skoro ziadnu. Tak tento je presny opak, ma taku vyraznu aromu.
Neviem odkial si, ale ak chces, poviem ti kde ho dostal v BA. Je velmi lacny, liter stoji iba 5,5 eura. Lacny ale nemusi nutne znamenat nekvalitny.
Nemusis vymyslat, staci, ked povies, ako chuti.
Aj pokazeny olej moze stipat. Skratka bud chuti prijemne po nejakom ovoci si bylinkach alebo po napiti sa mas chut sa ist vyzvracat.
Suhlasim, ze lacny nemusi nutne byt nekvalitny, ale treba si uvedomit, ze sa bavime o extra panenskom olivovom oleji. To znamena, ze ta cena musi byt schopna pokryt naklady, ktore musi mat ten vyrobca s vyrobou oleja, tzn. dan z pozemku, obrabanie pody, zavlazovanie a vobec vsetky tie starosti okolo starostlivosti o stromy, zber, presun do lisu, lisovanie, plnenie do flias a potom tu mame veci ako doprava, dan a to, co si uctuje velkoobchod, maloobchod atd. A este tu mame tie faktory, ktore vplyvaju na kvalitu oleja po vyrobe, kedze olej sa kazi. Z toho, co som cital, sa podla mna v Taliansku neda extra panensky olivovy olej za 5.50€/liter ani vyrobit, uz vobec nie este aj u nas predat bez toho, aby zoxidoval.