Na ranajky omeleta s kozakmi. Len na masle nakrajane cerstve kozaky orestovat, osolit (lebo neosolene kozaky su nieco otrasne), pridat pokrajany jarny cesnak, potom dve vajcia a je to.
Po tomto som si este dal krajec tarte aux pommes, co je klasicky francuzsky jablkovy kolac - klasicka forma z masloveho cesta (maslo - dvakrat tolko muky, vajce, cukor sol), to sa upecie bez plnky, potom sa tam da crème pâtissière (cize cukrarsky krem - v mlieku sa zvari polka vanilkoveho struku, prekrojeneho, so semienkami vytlacenymi, zltka sa vyslahaju s cukrom a tym sa to mlieko zahusti; moze sa pridat aj trochu muky), niekolko tvrdych jablk sa ocisti, vydlabe a pokraja na tenke platky, ktore sa potom vyukladaju na ten krem. Cele sa to potrie jablkovym zele (v Normandii s trochou jablkovice) alebo marhulovym dzemom no a pecie sa to.
Na obed pasta e fagioli. Neviem, ci to ma aj slovensky nazov, ktory by nebol prilis dlhy, ale v podstate nic zvlastne a poznaju to asi vsade, akurat ten taliansky nazov je znamejsi. Bolo nieco treba vymysliet s tou fazulou, ktorou som vcera zatazil formu na kolac pri peceni. Biela fazula sa uvari, na olivovom oleji alebo na masti sa osmazi cibula, mrkva, zeler a potom sa prida aj pokrajana paradajka ci dve, prida sa to k uvarenej fazuli spolu s nejakou spikovou kostou, udenym kolenom, kusom schwarzwaldskej sunky alebo takym niecim, a necha sa to este spolu varit, cast fazule sa moze pomixovat kvoli zahusteniu. Pripravi sa cesto z jedneho vajcia a asi 80g hladkej muky a z toho sa spravia fliacky, ktore sa uvaria v polievke. Uz len dosolit a dopeprit. Druhy chod je uplne zbytocny. Obed prakticky zadarmo.