bezradná
Môj recept
Zomlela som bravčové mäso(asi 1/2kg) spolu s 30dkg eidamu a 3 strúčikmi cesnaku, pridala som 1 tatra mlieko(nesladené), posolila a posypala mletým čiernym korením a šup s ním na noc do chladničky. Teraz som robila klasické rezne v trojobale ale zvyknem vyprážať aj v cestíčku .
Ja mám od mojej mamy tento recept:
1/2 kg bravčového pliecka, zomeliem, osolím, okorením, zalejem 200 ml mlieka a dám do rána do chladničky. Na druhý deň do tejto zmesi nastrúham 200 g syra tehly a formujem mešie rezne, obaľujem v trojobale a vyprážam. Rezne sú fantastické, šťavnaté. Osvedčilo sa mi vypražiť len toľko rezňov, koľko práve zjeme, ostatné skladujem na tácke v chladničke a vždy vypražím čerstvé, chutia nám tak lepšie.
Inak zajtra na obed idem variť kuracie stehná na leči. Na troške oleja opražím nakrájanú cibuľu, potom pridám malé lečo (bez šťavy) a opražím. Pridám umyté, osolené a okorenené kuracie stehná aj s kožou (rozrežem ich na dve časti) a opražím z oboch strán. Potom prikryjem a dusím do mäkka. Podlievam šťavou z leča, ak je jej málo tak vodou. Ako prílohu robím cestoviny, ale môže byť aj ryža. Veľmi nám to chutí, z toho leča je vynikajúca šťava a ku kolienkam.... mňam