osky
hubata,aj ja som uvazovala nad baklavou-ale mala som na to malo orechov.
a to co opisujes ty,take podobne som skusala robit a skoncilo to v kosi.ale je fakt,ze som to nepotierala maslom-skratka to cesto je tak suche,potrebovalo by dacim navlhcit.
skusim to nabuduce podla teba.dik za radu.
![Wink](https://www.porada.sk/images/smilies/wink.gif)
tak po roznych uvahach som si povedala,ze tto s tym cestom este nevzdam a dnes som vymyslela takyto kolac:
falosna strudla z Yufky.
potrebujeme:
1 balenie cesta Yufka-to je 12 platov tenulinkeho strudloveho cesta,ja to kupujem v rakusku v Zielpunkte
maslo
zavarane hrusky/mozu byt i jablka,alebo marhule,ci broskyne/
mlete orechy
praskovy cukor
tvaroh vymiesany
1 maly jogurt-moze byt i ochuteny
-ruru prehrejeme cca na 180 stupnov
-hrusky/alebo iny duzinaty,nie velmi mäkky kompot/ scedime na site,stavu si odchytime do nejakej nadoby.
-hrusky nakrajame na drobnejsie kusky,alebo na platky-ale nie na tenko!!!
-1 tvaroh,1 jogurt ,praskovy cukor a trochu vody vymiesame do hladkej masy,ktora musi mat redsiu konzistenciu,nie vsak tekutu!!
-pekac si poriadne vymazeme maslom
-nan ulozime po jednom 3 platky cesta-opatrne,cesto sa trha,ale to nevadi,moze sa ponadpajat,pri peceni sa to zceli.
-cesto potrieme hojne hruskovou stavou, pomocou mastenicky tak ,aby zmäklo-nie vsak aby sa celkom rozleptalo!!!
-posypeme hojne mletymi orechmi a praskovym cukrom
-znova ulozime 3 platy cesta a popotierame hruskovou stavou
-na to nanesieme cely tvarohovy obsah a rozotrieme rovnomerne po povrchu
-polozime dalsie 3 platy cesta a znova potrieme hruskovou stavou
-na to rozhrnieme rovnomerne kusky hruskoveho kompotu a pokryjeme poslednymi 3 platmi cesta-znova potrieme poriadne hruskovou stavou.
-trocha masla si dame stopit a popotierame nim cely povrch kolaca
-ked aj vrchna vrstva cesta zmäkne,kolac pokrajame na rovnomerne kusky
-potom este trochu ,s mierou,popolievame prebytocnou kompotovou stavou cely kolac-stavu ale nemusime za kazdu cenu minut!!!!
- vlozime do predhriatej rury a pecieme do zlatista v strede rury.
-hotovy kolac vytiahneme a prikryjeme utierkou,aby vdychol paru do seba
-zostane tak sice chrumkavy,ale aj mäkky
-pred podavanim:
treba ho este raz po rezoch prebehnut nozom,aby sa pooddelovali jednotlive kusky,rovnako i okolo krajov,ak je prilepeny o pekac. pri vyberani z pekaca ho treba odspodu nozom podrezat-popodoberat,potom sa pekne vybera a neostane prilepene cesto na pekaci.
je ozaj velmi dobry,netreba ho ani posypat navrchu cukrom.