biba1970
Gazdinky, prosím poraďte mi. Máme ísť na 7 dní na chatu, ktorá je dosť "od ruky" a v okolí nie sú žiadne potraviny ani reštaurácia. Chcela by som nejaké recepty čo uvariť a napr. zasterilizovať alebo inak zakonzervovať aby to vydržalo. PS: Aj chladnička je malá a predpokladám že v nej chlapi budú mať pivo :-D
zmes na "boloňské špagety" - mleté hovazdie mäso sa dá na orestovanú cibuľku, popraží, pridávam tam aj mrkvu strúhanú na drobno. Zalejem pretlakom, povarím, do pohárov a sterilizovat 1 hodinu, za 24 hodin este aspon 20 minút.
Maso na kocky (bravčové pliecko, kuracie, morčacie prsia) natlačené do pohárov zasterilizované. Podľa chuti - doplniť smotanou, syrom ku tomu cestoviny.
Základ na guláš - poriadne cibule, maso, korenie podusené a potom do pohárov. na mieste sa uvaria zemiaky.
Hovädzie plátky naklepané, orestované, natlačené do pohárov. Ku tomu ryža vo varných vreckách.