Poradi mi niekto, co robim zle? Chcel som spravit zemiakove cesto na sulanky, no a nastal problem. Je 100 receptov, a v kazdom je ina muka. No najviac ma zaraza, ze vzdy je tam 2x viac zemiakov nez muky. Napriklad 300g zemiakov, 150g muky.
Najprv som si zistil, ze zemiaky maju byt najmucnejsie, cize typ C, take som aj pouzil.
Uvaril som ich, nastruhal, a sypem muku, no nastal problem. Na 300g zemiakov som dal 150g muky a cesto nebolo ani zdaleka hotove, stale bolo vlhke. Tak som sypal, a sypal, az nakoniec, ked som dal muky 300g, tak zacalo byt tak akurat. Lenze, tam uz o jemnosti sulancov nemoze byt rec, pri tolkej muke.
Co robim zle?
Cim viac muky davam, tym su potom tie sulance horsie, su tvrdsie. Moja babka uz nezije, ona ich robila dobre, makke, tak sa uz nemam koho spytat. :-)
Muku som pouzil hrubu a trochu krupice. Najcastejsie sa v receptoch pouzivala na sulance hruba muka.
Rad by som teda dosiahol pomer zemiakov a muky, 2:1. Podarilo sa to niekomu?
Dakujem za cenne rady. :-)