vitekr
Dakujem za typ, ale ja by som chcel na predjedlo nieco dopredu pripravene, teda studene. Nebude to len panska navsteva, no a hlavne jedlo by sa malo dopiect\dovarit, ked budu papat predjedlo a polievku....
Tak potom Ti poradim, urob sarovú rolásu, alebo zeleninovú roladu.
Syrová.
do mikroténového vreckadaj 35 dg syr emental, zaviaz niťou a ponor do vody, varíš 20 min. medzi tým si pripravíš náplň.:
15 dg šunky, pokrájanej na drobno, 10 dg mäkký salam-pokrájať na drobno, 1/8 masla, 2 ks varené vajcia-pokrájať, 1 ks veľka cibuľa-pokrájať na drobno, 2 ks syr Lunex, 1 k.l. soľ, petržlenova vňať, kápia-pokrájeť.
Všetko zmiešaš na hmotu.
Uvarený syr vyberieš zo sáčku a dáš na dosku, rozvaľkáš na plát, ktorý naplníš pripravenou plnkou a stočíš na roládu. zabalíš do fólie, alebo alobalu a uložíš do chladničky. Vychladnuté pred podávaním nakrájaš a servíruješ na list zeleného ľadováho šalátu s bagetkou.
Zeleninová roláda:
1 balenie mrazenej zeleniny, rôznej, dáš do hrnca a necháš spariť-krátko povariť podliatou vodou., následne necháš vychladnúť, do vychladnutého vmiešaš 2 cele surové vajcia. 1 ks hotového lístkového cesta ruzvaľkáš na 0,5 cm hrubý plát a do stredu naložíš vychladnutú zeleninu, pokrájanú salámu, alebo šunku, do rady uvarené na tvrdo vajcia -"do radu" postúhaný tvrdý syr, príp kapiu a posypeš cca 2 p.l detskej krupice. Stočíš na roládu a položíš na plech, potrieš rozšľahaným vajíčkom a dáš piect do rúry, kým nebude povrch pekne upečený, cca 30 min/ 185st. Vyberieš z rúry a zakryješ mokrou útierkou. Vychladnutú roládu nakrájaš a servíruješ s nakrájanou reťkovkou, príp. šalátovým listom.
Možno sa to zdá náročné, ale to skôr vyzerá iba náročne napísané, zvládne to aj menej zručný "kuchár". Držím palce a prajem príjemnú zábavu!!