Ahojčej, trocha neskôr, posielam recept na Zahorácké zemiaky, inak to neviem, takže to píšem celé.
Záhorácké zemiaky
2 1/2 dcl mlieka
280 g polohrubej múky
2 1/2 vody
1 1/2 dcl oleja
6 celých vajec
štipku soli
Posýpka: škoricový cukor, vanilka, kakao a práškový cukor.
Cera na praženie je najlepšia, mám to vyskúšané.
Postup:
Mlieko, múku, vodu, olej,soľ, všetko zmiešame v hrnci, keď je celá masa hladká,
postavíme ju sporák a začneme ju variť na tuhé cesto, ktoré sa musí odlepovať od hrnca. Je to podobné ako odpaľované cesto. Nakoniec cesto dáme vychladnúť.
Do vychladnutého cesta vmiešame 6 celých vajec a miešame do hladka, až sa odlepuje od misky.Najlepšie je to cesto spraviť deň predtým ako ho budeme pražiť. Malou lyžičkou vykrajujeme a pražíme buchtičky na miernom ohni, keď sú vypražene dávame ich oddychnúť na servitku na chvíľku a potom ich obalýme v posýpke.
Prajem Vám dobrú chuť.