JOSCH Zaujímam sa o zabudovanú rúru na pečenie,teda presnejšie ako je riešené odvetrávanie vzniknutých pachov pri pečení alebo otváraní dvierok.Keď som sa pýtal v predajni, povedali mi, že treba mať silnejší digestor nad varnou doskou,aby to "vytiahol ten". Určite je aj lepšie riešenie ale ako?
Taky digestor by ci vycahol aj rezanky z poľefky.
Čiže teraz aspoň vieš kde si nemáš kupovať spotrebiče.
Naša zabudovaná rúra (a myslím že aj každá iná normálna) má vyduchy na horúci vzduch spredu - je to asi celkom logické riešenie. Čiže normálka to môžeš celé obstavať, akurát zachovaj tolerancie voľného priestoru vo vnútri - z toho vyplýva, že je dobré pred stavbou kuchyne už presne vedieť aký tam dáš spotrebič (hoci väčšinou aj tak majú veľmi podobné rozmery), pozrieš si návod a v ňom je napísané aký musíš zachovať voľný priestor nad, okolo a za rúrou. Obdobne je to aj s varnou doskou, pri tej bude v návode napísané koľko miesta by si mal zachovať pod varnou doskou, resp. medzi doskou a rúrou.
Pokiaľ by si to chcel poistiť, mohol by si napr. urobiť na pracovnej doske za varnou platňou vetraciu mriežku. Som si istý že by to pomohlo chladiť prehriaty priestor vo vnútri. Nevýhoda takého riešenia by asi bola že by ti tam padal bordel z varenia, čiže následne by som ešte uvažoval nad nejakým systémom ako sa občas dostať dovnútra aby sa to dalo čistiť.
Prípadne by si mohol urobiť vetraciu mriežku s nejakým hustým filtrom, ktorý by zachytil aj drobné mechanické nečistoty aby to nepadalo dole.