Lenka1979 Lenka, chcela by som sa Ťa opýtať, ak si piekla z tých Tvojich priložených koláčikov v prvom príspevku ten úplne prvý Kinder.doc... zaujíma ma hlavne krém...lebo ja mám dosť zlé skúsenosti so želatínou, vždy sa mi krém zrazí... určite niečo robím zle,len neviem čo. Prv ako si dala želatínu do vriaceho mlieka si si ju bokom rozmiešala v mlieku a potom pomaly prilievala (ako puding) alebo si ju tam len tak sypala a miešala? No a potom keď si ju prilievala do šľahačky, dávala si ju horúcu alebo si nechala ochladnúť? Lebo ja som raz skúšala nechať trošku ochladnúť, a ona sa veľmi zrazila a v tej šľahačke boli samé hrudky a všetko som to musela vyhodiť. Asi sa to musí liať horúce hneď zo sporáka,aby ste nestihla želatína zraziť.
Ďakujem.
Lenka.
Leni no priznam sa, ze k tymto som sa este nedostala, ale horucu neviem, ci je dobre tam liat... podla mna vlazne by tam malo ist, no ale potom nechapem, preco sa ti to zrazilo...
Prave som to odkonzultovala so starkou, hovori, ze zelatina tiez nemoze ist do vriaceho mlieka. nechaj to mlieko s cukrom trosku vychladnut, nasyp zelatinu a miesaj, aby sa rozpustila... pokial to nepojde, zas to trosku daj ohriat, ale netreba mliecko nechat zovriet. a potom zase nechat vychladnut (nie studene, nie horuce) a pridat k slahacke.
este mi napadlo - pokial sa ti smotana zraza pri tom slahani, vyskusaj spravit slahacku z prasku, mozno by to slo
no a starka mi hovorila, ze zelatinu robi tak, ze ju nasype do cca 2dcl vody alebo mlieka a necha postat aspon hodku, dve a potom ju rozmixuje. ale ze toto je skor lepsie na polevy, nez do plnky, no ked nic nebude fungovat, mozes vyskusat aj toto