ja pangsa nekupujem, ale nie kvôli škodlivinám, ale kvôli chuti. Nemáme ho doma radi, preto kupujeme pstruhy, lososy. O škodlivých látkach, čerstvosti a pod. by sa dalo dllllho polemizovať. Kto vám zaručí, že v reštaurácii dostanete čerstvého pstruha? Kto vám ale zaručí, že dostanete čerstvé kura?
Máme predsudky voči zahraničným surovinám a jedlám, pretože pre nás nie je prirodzené ich jesť, a preto sa ich "bojím". V nadväznosti na to si však treba uvedomiť, že kľudne skonzumujeme bravčové, nech je aj chladené aj mrazené, nech stojí v pulte v predajni aj 2 dni, kde na ne sadajú muchy, sála na ne teplo... A zároveň vieme, že to mäso je tučné, plné antibiotík, ktoré sa podávajú zvieratám, narýchlo vykrmované stravou, ktorá je pre nich úplne neprirodzená (mäsokostná múčka)... Tatko pracoval 22 rokov ako vedúci výrobne kŕmnych zmesí- viem o čom hovorím, keď tvrdím, že ani netušíte, čím sa zvieratá kŕmia. Ale voči týmto jedlám predsudky mať nebudeme, pretože to jedli aj naši predkovia... Je to rovnaké ako s južným ovocím. Prečo by som, preboha, ochudobňovala seba o vitamíny z južného ovocia, o chuť a pôžitok z ich jedenia, keď rovnaké množstvo rôzneho svinstva sa nachádza aj v našich jabĺčkach či slivkách. Akurát že to rastie na našich a nie na cudzích stromoch? Trošku mi to zaváňa rasovou neznášanlivosťou... ale to je už hnané do krajnosti.
Takže mne z toho vyplýva: nezamýšľam sa nad tým, či to je zo zahraničia, Afriky, Vietnamu alebo Brazílie, ak je to dobré, chutné a mám na to, tak si to kúpim a s chuťou zbaštím.