Dobrý podvečer, upečenie jablkového pyté je v jeho jednoduchosti. Linecké cesto zamiesim a roztlačím na plech, je dostatočne mastné, aby sa plech nemusel ničím vymastiť, potom nanesiem kašovitú hmotu, samozrejme ochutenú, najradšej mám veľa škorice a zo zvyškov cesta ušúľam tenké šúľance, ktoré ukladám do tvaru mrežovníka a pečiem.
Viete kedy je jablkové pyté najlepšie?
Prezradím Vás to. Upečiete dva plechy. Jeden pekne rozkrájate, naukladáte do plastových obalov od už zjedenej zmrzliny a vložíte do mrazničky. Zabudnete na jablkové pyté dovtedy kým nepríde úplne nečakane návšteva. V mikrovlnke pyté rozmrazíte, úplne nádherne zavonia, poukladáte na tanier posypete trochou cukru a návšteva odpadne, pretože nebude Vám veriť, že ste to práve nepiekli, ale len "vlnkovali". Je proste vynikajúce, lepšie ako čerstvo upečené.