durisovad
Ja si uz roky davam do kavy mlieko, chuti mi to a nijako mi to neublizilo, nemam ziadne zazivacie problemy. Prirovnanie cukru a soli sa mi vidi trochu prehnane, ja by som skor cukor s citronom - a to je aj na chut celkom prijemne. Myslim si, ze kazdy organizmus vie, co je pren prospesne a co mu skodi. Moja babicka hovorievala - co kto lubi, s tym sa neotravi.
Ale co sa tyka tych chuti, videla som jednu osobu, ktora si posolila citron a velmi si na nom pochutnavala.
...len jednu ...????
![Confused](https://www.porada.sk/images/smilies/confused.gif)
Citrón a soľ .....šak celé Mexico na tomto žije ...pochutnáva si ...
![Wink](https://www.porada.sk/images/smilies/wink.gif)
![Stick Out Tongue](https://www.porada.sk/images/smilies/tongue.gif)
Kultura pití tequily
V Mexiku se Tequila nepodává s pomerančem a skořicí, jak jsme zvyklí, protože jde jen o komerční tah výrobců Zlatých tequil pro trhy, jako je Evropa. Tímto rituálem se často zastírá nekvalita Zlaté tequily Mixto. Vysoce kvalitní Blanco tequilu ze 100% agáve se obvykle vychutnává po malých doušcích.
Použití soli má své odůvodnění: když pijete nadměrné množství tequily v prostředí, jako je v Mexiku (vysoká vlhkost a horko), tak sůl zadržuje vodu v těle, aby nedošlo k odvodnění.
Citrón, též podávaný k tequile, obsahuje enzym s názvem purin, který napomáhá rychlejšímu odbourání alkoholu v těle. Tequila ze 100% agáve obsahuje velké množství fruktózy, kterou náš organismus mění rychle na energii.