[QUOTE=ppaalloo;1432841]Momentálne dosť aktuálna práca.
Keď sme mali ručne pol roboty hotovej napadlo moju manželku rýchlejšie spracovanie zeleného hrášku.
Do vriacej vody dáte asi 5 hrstí nevylúpaného hrachu, necháte 2 min v horúcej vode, vyberietie sitkom pod studenú vodu a môžete vylupovať spôsobom, že stlačíte struk na konci, kde bolo okvetie.
Práca je niekolkonásobne rýchlejšia a hrášok môžete hneď mraziť.
Prvú polovicu sme robili 2 hodiny a druhú 20 minút.
Máte aj vy nejaký rýchlejší postup práce s hráškom?[/QUOTE]
Dať to lúpať manželovi a deťom!
Ale vážne. Dnes sme zliklidovali "hrachovište", a deti som dobrovoľne-nasilu primäla otrhať struky - nech vedia, o čom je život
. Keďže máme na naše pomery rekordnú úrodu /drevenú bedničku hrachu
/ - Tvoju radu zajtra určite vyskúšam - najprv pokusne, potom sa uvidí, čo povedia /ja som mimo - s rukou v sadre.../